zwemwatertemperatuur

zwemwatertemperatuur

Lees hier alles over de zwemwatertemperatuur

Sportfondsen vanaf 2024 klimaat-bewuster dan ooit

In een tijd van waarin steeds duidelijker wordt dat het klimaat onder grote druk staat heeft Sportfondsen besloten om hierin meer verantwoordelijkheid te nemen. Samen werken we namelijk aan een vitale en gezonde toekomst voor iedereen. Klimaat is daarin natuurlijk van essentieel belang. Gezien het hoge energieverbruik en de grote ‘footprint’ die we met onze zwembadverwarming achterlaten is besloten om enkele maatregelen te nemen om zo deze klimaatinvloed te beperken.

Al in 2020 zijn onze diepe baden voorzien van zogenaamde ‘sundiscs’ welke het zwembadwater helpen verwarmen. Dit werkt echter alleen als de zon schijnt en is dus niet voldoende om volledig zonder gas te kunnen verwarmen. Daarom lopen er vanuit de gemeente Geertruidenberg momenteel onderzoeken om nog verder te investeren in verduurzamingsmogelijkheden. Dit zal echter pas op zijn vroegst gereed zijn in 2025. Om reeds in 2024 verder te gaan in besparingen van warmte en energie is er een schema opgesteld waaraan onze zwembad-temperatuur van de diepe bassins minimaal zal voldoen. Hierin is natuurlijk rekening gehouden met de seizoensinvloeden.

april: 18 graden

mei: 19,5 graden

juni: 21 graden

juli: 22 graden

augustus: 22 graden

september: 19 graden

De ondiepe bassins worden door de zon verwarmd en zijn dus wisselend van temperatuur. Ervaringen leren ons dat met deze zwembadtemperaturen mensen nog prima hun banen kunnen zwemmen. Daar komt bij dat bij enkele zonuren per dag de minimumtemperatuur al snel boven het beloofde minimum zal brengen. De actuele watertemperatuur van het diepe zwembad kunt u altijd opvragen bij het zwembad.

Ter compensatie van de lagere zwembadtemperaturen is er een fors ruimere openstelling gerealiseerd. Hierover leest u alles bij onze openingstijden.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.